Etableret var en grafisk virksomhed jeg startede op i 2014 under min uddannelse som multimediedesigner. Herfra prøvede jeg kræfter med grafisk design og det at lave en start-up i form af plakatsalg, design af visuelle identiteter for mindre virksomheder, økonomi, samarbejde med andre firmaer og markedsføringen af alt dette.
Det praktiske

Markedsføring, samarbjede & kundekontakt

Etableret var min egen lille virksomhed, hvor jeg stod for alt fra design og produktion til økonomi og kundekontakt. Jeg markedsførte mig primært gennem sociale medier – heri annoncer og promoveringer.

Jeg indgik derudover flere forskellige samarbejder med influencers indenfor min kundebase, som primært bestod af mødre i alderen 25-45 år. Af andre samarbejder kan forskellige tøjbutikker som bl.a. sneakerkæden Hypetrade nævnes, hvor jeg designede og producerede sneakerplakater, for at fange en bredere målgruppe.

Kundekontakten stod jeg selvfølgelig også selv for, både med mindre virksomheder der skulle bruge design i form af visuelle identiteter og min ‘normale’ kundebase af brugere der købte mine produkter.

Lidt historie

Design, animationer & produktion

Hele projektet startede som en læringsproces, da jeg som udgangspunkt lavede et par designs for at lære mere om illustrator og de andre plakater, og fordi jeg altid har ønsket at lære mere om hvordan det er at have egen virksomhed. Herfra tog det fart og resten af virksomhedens levetid blev erfaringerne større og mere lærerige.

Designet i de fleste plakater er flat design, med et par enkelte undtagelser. Alle plakaterne og mine designs blev dog lavet udfra ideen om at der skulle nogle farver og noget humør ind på de lidt ideforladte hvide vægge, der kom på mode med den første bølge af boligbloggere.

Nogle af erfaringerne og læringerne jeg gjorde mig, bestod i markedsføringen da jeg fik øjnene op for de levende billeder og det at lave animationer. Herfra tog det fart og blev noget af det jeg specialiserede mig inden for.

Alt produktion, økonomi, forsendelse osv. stod jeg for, hjemme fra hjemme-kontoret, med en stor fotoprinter, en mac-computer og en ordentlig omgang papir og paprør.

De hårde tal

Ud over den massive læring og erfaring jeg har fået med i baggagen er der mange milepæle og mål jeg er utroligt stolt af. Nogle af dem ses her:

5000

Følgere

450

Plakater solgt

5

år gammelt